Om mig

Annika_Henning.html
Tillbaka till börjanAnnika_Henning.htmlAnnika_Henning.htmlshapeimage_3_link_0
 

Jag är född 1981 och fick min journalistiska utbildning vid Skurups Folkhögskola. Sedan examen år 2006 har jag arbetat på tidningar som Sydsvenskan, Aftonbladet och Kvällsposten. Tidigare har jag läst bland annat svenska, medie- och kommunikationsvetenskap och litteraturvetenskap vid Lunds universitet.


När jag var 22 år fick jag mitt första barn. Efter en tid tillsammans förstod jag att vi delade samma passion i livet – Böcker. Numera är våra bokhyllor fyllda av klassiska berättelser, moderna författarskap och egna hophäftade historier. Med mycket tack till och inspiration av mitt barn debuterade jag år 2007 som barnboksförfattare på Damm Förlag. Sedan dess har ytterligare fyra titlar getts ut på B. Wahlströms. I december 2009 kom den första översatta barnboken ut på danska Lamberth Förlag. Våren 2012 översätts samtliga böcker till ryska, och två titlar till spanska.


Förutom litteratur och skrivande, är jag överdrivet förtjust i klappbara pälsdjur, film, mänskliga relationer och 1900-tals konst.Foto: Ingemar D Kristiansen